اگر به انجام اعمال و فرایض دینی مقید هستید و در مورد لمینت ناخن و وضو سوالاتی در از نظر شرعی برای شما پیش آمده است، توصیه میکنیم این مقاله را تا انتها مطالعه کنید. در این مقاله، پاسخ علمای دینی در مورد احکام شرعی ناخن مصنوعی، کاور و لمنیت را در اختیار شما همراهان عزیز قرار خواهیم داد اما پیش از آن، بهتر است با لمینت ناخن آشنا شویم.
لمینت ناخن چیست و چه کاربرد و مزایایی دارد؟
آیا فرم ناخنهای خود را دوست ندارید و تمایل دارید تغییری در شکل ظاهری ناخنهای خود ایجاد کنید؟ یا به دلیل بیماری و کمبود ویتامین، ناخنهایی ضعیف و شکننده پیدا کردهاید؟ اگر پاسخ شما مثبت است باید بگوییم راه حل بسیار سادهای برای رفع این مشکلات وجود دارد. کاشت ناخن، بهترین روش برای فرمدهی به ناخنهای شماست که به تکنیکهای مختلفی اجرا میشود.
یکی از این تکنیکها لمینت ناخن نام دارد که به دلایلی که اشاره میکنیم، به یکی از روشهای پرطرفدار در میان بانوان تبدیل شده است.
لمینت ناخن که با نام کاور ناخن نیز در میان بانوان شناخته میشود، روشی کاملا کارامد برای افزایش استحکام و مقاومت ناخنهای طبیعی است. همچنین برای افرادی که تمایل دارند ناخنهایی زیبا و طبیعی داشته باشند یک انتخاب بسیار ایدهآل است. تفاوت لمینت با کاشت ناخن در این است که در این روش، خبری از تیپ ناخن نیست و مواد لمینت به طور مستقیم بر روی صدف ناخن قرار میگیرد. این روش، برای کسانی که علاقهای به ظاهر نه چندان طبیعی کاشت ندارند بسیار مناسب است.
بافت طبیعی ناخنهای ما از کراتین تشکیل شده و ناخنها در حالت طبیعی دارای سطحی هموار، بدون شیار و کاملا صاف هستند. ناخنها در برخی مواقع ممکن است دچار آسیب و شکستگی شوند که برای رفع چنین مشکلاتی میتوانید از روشهای رایج کاشت ناخن از جمله لمینت استفاده کنید. همچنین اگر تمایل دارید ناخنهایتان ظاهر طبیعی خود را حفظ کنند لمینت ناخن بهترین روش برای این کار خواهد بود.
در لمینت ناخن، خبری از پودرهای آزاردهنده و مایع حساسیتزای لیکوئید نیست بنابراین برای افرادی که به سرعت واکنشهای آلرژیک نشان میدهند بهترین انتخاب خواهد بود. همچنین قرارگیری لایهای از مواد لمینت میتواند به افزایش استحکام ناخنهای طبیعی شما کمک کند.
حکم استفاده از لمینت ناخن و وضو چیست؟
برای آن دسته از بانوانی که مقید به انجام اعمال دینی هستند و برای نماز، قصد وضو گرفتن دارند، دانستن این امر که آیا مجاز به استفاده از لمینت ناخن هستند امری با اهمیت خواهد بود. فقهای دینی اعلام کردهاند هر مانعی که در مسیر رسیدن آب به اعضای بدن در هنگام وضو یا غسل وجود داشته باشد، منجر به بطلان نماز خواهد شد. ایشان توصیه میکنند در صورتی که انجام لمینت ناخن برای شما ضرورتی ندارد بهتر است این کار را انجام ندهید اما اگر انجام دادید و برداشتن آن، شما را دچار مشقت و زحمت میکند بنابر احتیاط بهتر است تیمم کرده و به شیوه جبیره عمل کنید.
علمای دینی به این سوال که “حکم کسی که با کاشت ناخن مصنوعی قصد وضو و نماز دارد چگونه است؟” اعلام کردهاند کاشت ناخن مصنوعی را جایز نمیدانند چرا که در وضو و غسل، مانع از رسیدن آب به ناخنها میشوند. بنابراین پیش از انجام وضو و غسل، باید آنها را جدا کنید. در صورتی که امکان این کار وجود ندارد و یا برداشتن آن برای شما مشقتهای زیادی دارد، میتوانید وضو را به صورت جبیرهای انجام داده و تیمم کنید.
در مورد انگشتان پا، این شرایط کمی متفاوت است. عده زیادی از علما اعتقاد دارند مسح پا، تنها بر روی یکی از انگشتان پا، به شرطی که کاور یا لاک ژلیش نداشته باشد جایز خواهد بود و افراد مانعی برای وضو و نماز نخواهند داشت.
ریممو کردن لمینت ناخن
حال که با حکم شرعی لمینت ناخن و مجاز نبودن آن برای وضو آشنا شدید، روشی را به شما آموزش میدهیم که در کوتاهترین زمان، لمینت ناخن را در منزل ریموو کرده و وضو و نماز را انجام دهید. لمینت ناخن، به سادگی پاک میشود و شما برای این کار تنها به پنه، استون 100% و فویل نیاز خواهید داشت.
ابتدا ورقههای فویل را به اندازه 10 عدد و در اندازههای مناسب برش دهید.
حال تکههای مناسبی از پنبه برداشته و آن را آغشته به استون کنید. توجه کنید میزان استون باید کاملا اندازه باشد (نه کم و نه زیاد)
پنبهها را روی ناخنهای خود قرار دهید و فویل را بلافاصله دور انگشت خود بپیچید به طوریکه کاملا ناخن را پوشش دهد. این مرحله را باید به سرعت انجام دهید تا استون نپرد.
در این مرحله، 20 دقیقه صبر کنید.
پس از گذشت 20 دقیقه، ناخنها را بررسی کنید. اگر مواد لمینت پاک شده باشد میتوانید پنبه و فویل را بردارید. در غیر این صورت، 10 دقیقه دیگر صبر کنید تا مواد به طور کامل از روی ناخن پاک شوند.
پس از این مدت، فویل و پنبه را از روی ناخنها بردارید و با یک سوهان نرم، باقیمانده مواد را از روی ناخن پاک کنید.
دستان خود را با آب ولرم بشویید و در اطراف ناخنها از کرم مرطوبکننده یا لوسیون استفاده کنید.
همانطور که مشاهده کردید، روش برداشتن کاور ناخن در منزل بسیار ساده است. اگر از لمینت ناخن خسته شدهاید و یا قصد دارید وضو بگیرید به سادگی میتوانید کاور ناخن را ریموو کنید.
جمعبندی
در این مقاله در مورد لمینت ناخن و وضو و حکم شرعی آن صحبت کردیم. به اعتقاد بسیاری از علمای دینی، هر مانعی که در مسیر رسیدن آب به اعضای بدن در هنگام غسل و وضو وجود داشته باشد، جایز نیست و باید برداشته شود. در صورتی که برداشتن آن شما را با مشقت بسیاری روبهرو کند، میتوانید به شیوه جبیره عمل کرده و سپس تیمم کنید. در مورد کاور ناخن پا، این شرایط کمی متفاوت است و کافیست تا یکی از ناخنها فاقد کاور باشد تا عمل مسح پا به درستی انجام گیرد. همچنین ریموو کاور ناخن را به شما آموزش دادیم تا به راحتی و با پنبه، استون و فویل، قادر به برداشتن کاور ناخن و انجام اعمال و فرایض دینی باشید.