گرفتن وضو جبیره برای کاشت ناخن + احکام شرعی

درحال حاضر کاشت ناخن در افرادی که دارای ناخن های بدفرم، کوچک، شکننده و ضعیف هستند رواج پیدا کرده است. بسیاری از خانم ها برای کاشت ناخن ابتدا سراغ این موضوع می آیند که آیا با کاشت ناخن امکان غسل یا وضو وجود دارد؟ در این مقاله براساس رساله مراجع تقلید و فقها احکام شرعی کاشت ناخن و نحوه انجام غسل جبیره و وضوی جبیره را توضیح خواهیم داد.
همچنین نحوه وضو جبیره برای کاشت ناخن و نحوه غسل جبیره برای کاشت ناخن را آموزش خواهیم داد.

وضوی جبیره چیست؟

یکی از انواع وضو می باشد. وقتی یکی از اعضاء وضو دارای زخم یا شکستکی باشد و آب وضو مستقیماً نمی تواند به آن وارد شود باید وضوی جبیره گرفت. بدین صورت که برای سایر اعضاء وضو به صورت معمول انجام می شود ولی برای قسمت شکسته یا زخم شده با دست خیس روی پارچه یا هرچیزی که روی آن بسته شده می کشیم. که اصطلاحاً به پارچه یا چیزی که زخم با آن بسته شده جبیره می گویند. زمانی که کاشت ناخن انجام می شود مواد روی ناخن همان جبیره هست که باید درهنگام وضو و یا غسل با دست تر روی آن کشیده شود.

حکم شرعی کاشت ناخن

حکم شرعی کاشت ناخن - مدلچی
حکم شرعی کاشت ناخن – مدلچی

اصل کاشت ناخن از نظر شرع ممنوع نیست ولی از نظر همه مراجع تقلید برای وضو و غسل رساندن آب به تمامی قسمت های بدن لازم است. هر مانعی برای رساندن آب به اعضاء وضو جایز نیست. اگر موانعی وجود داشته باشد باید برطرف شود در غیر اینصورت وضو و غسل باطل است. در خصوص کاشت ناخن بهتر است برداشته شود و بصورت معمول وضو و یا غسل انجام شود. ولی چنانچه برداشته نشود غسل و وضو باید بصورت جبیره انجام شود. و براساس نظر برخی از مراجع تقلید باید با تیمم نیز همراه باشد. حکم شرعی کاشت ناخن براساس نظرات برخی علما به شرح ذیل می باشد:
از نظر آیت الله خامنه ای به عنوان مرجع تقلید، کاشت ناخن اگر با هدف زینت نباشد بدون مشکل است. و چنانچه با هدف زینت باشد باید از نامحرم پوشانیده شود. غسل و وضو برای ناخن کاشته شده باید بصورت جبیره انجام شود.
ازنظر آیت الله مکارم شیرازی درصورت ضرورت کاشت ناخن اشکال ندارد. اما اگر ضرورتی برای کاشت ناخن نیست، جایز نمی باشد.
ازنظر آیت الله وحید خراسانی اگر کاشت ناخن از رسیدن آب به ناخن جلوگیری کند جایز نیست و وضو و غسل با کاشت ناخن صحیح نمی باشد. اما اگر درهنگام وضو جداسازی کاشت ناخن ممکن نباشد بنابر احتیاط واجب درکنار وضوی جبیره، تیمم نیز لازم است. همچنین بنابر احتیاط واجب بعد از برداشتن ناخن کاشته شده قضای نمازهایی که خوانده است را به جا آورد.
ازنظر آیت الله سیستانی کاشت ناخن اگر تمام یا قسمتی از ناخن را پوشانیده باشد وضو و غسل باطل است. باید درهنگام وضو و یا غسل برداشته شود. اگر امکان برداشتن آن وجود ندارد علاوه بر وضوی جبیره باید تیمم نیز بنماید.
ازنظر آیت الله صافی گلپایگانی اگر شخصی کاشت ناخن انجام داده باشد، وقتی که می خواهد وضو بگیرد باید باید مانع را برطرف کند ولی اگر درهنگام وضو جاسازی کاشت ناخن ممکن نباشد باید وضو و غسل را جبیره انجام دهد و بنابر احتیاط تیمم نیز بکند.

طرز گرفتن وضو جبیره برای کاشت ناخن

وضو جبیره برای کاشت ناخن - مدلچی
وضو جبیره برای کاشت ناخن – مدلچی

برای وضو مانع وضو باید برطرف گردد. ولی اگر امکان برطرف کردن آن وجود نداشته باشد و یا اینکه برای بدن ضرر داشته باشد می بایستی وضو به صورت جبیره انجام پذیرد. و اگر امکان برداشتن آن در روزهای بعد وجود داشته باشد باید اینکار انجام گردد درغیراینصورت وضو جبیره باطل خواهد بود.
برای کاشت ناخن هم راعایت موارد گفته شده الزامی است.
وضوی جبیره برای قسمتی که کاشت ناخن انجام شده بصورت زیر انجام می گیرد:
پس از نیت وضو و شستن صورت، با دست چپ به بالای آرنج دست راست آب می ریزیم و از بالا به پایین تا سرانگشتان را می شوریم به قسمت کاشت ناخن که رسید با دست مرطوب روی تک تک ناخن ها می کشیم . و در ادامه برای دست چپ هم به همین صورت انجام می شود. چنانچه ناخن های پا نیز کاشت داشته باشد هنگام مسح پا روی انگشتان پا با دست مرطوب می کشیم.

غسل جبیره برای کاشت ناخن

از نظر احکام فرقی بین غسل جبیره و غسل غیر جبیره وجود ندارد. غسل جبیره برای کاشت ناخن همانند وضوی جبیره است ولی بنابر احتیاط واجب ترتیبی انجام شود. از نظر انجام غسل وقتی امکان رسیدن آب به یکی از اعضاء غسل وجود نداشته باشد بجای غسل معمولی غسل جبیره انجام می شود. این غسل به ترتیب اول نیت غسل سپس ترتیب غسل تا رسیدن به ناخن های کاشته شده. در این قسمت با دست تر روی ناخن های کاشته شده بکشید و آن ها را مسح کنید.

سخن آخر

برای اجرای دقیق حکم شرعی کاشت ناخن یا حکم شرعی لمینت ناخن هرکس با مراجعه به مرجع تقلید خود و یا مطالعه رساله مرجع تقلید می تواند احکام مربوطه را دریافت و عمل نماید. ولی بصورت کلی فردی که به قصد زیبایی مانع برای اعضاء وضو یا غسل ایجاد نماید باید هنگام وضو و یا غسل آن مانع را برطرف کند. در غیراینصورت وضو ویا غسل او باطل است. مگر در موراد ضروری و منع پزشکی. درخصوص کاشت ناخن هم این مسئله صدق می کند.

نوشتهٔ پیشین
ترمیم لمینت ناخن | آموزش مراحل + قیمت
نوشتهٔ بعدی
کاشت ناخن چقدر زمان میبرد؟ | نکات مهم ترمیم ناخن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این زمینه را پر کنید
این زمینه را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست