همانطور که میدانید شیوههای کاشت ناخن از جمله لمینیت ناخن در سالهای اخیر رواج بسیاری یافته و مورد توجه بانوان زیادی قرار گرفته است از این رو بسیاری از این افراد تمایل دارند بدانند که حکم شرعی لمینت ناخن چیست؟ در این مقاله قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم بنابراین اگر شما نیز میخواهید پاسخ سوال این را بدانید توصیه میکنیم مطالعه مقاله زیر را از دست ندهید. اما پیش از آن بهتر است بدانیم لمینت ناخن چیست؟
لمینت ناخن چیست؟
لمینت ناخن، یکی از شیوههای کاشت ناخن است که سبب افزایش استحکام و مقاومت ناخنهای طبیعی میگردد. از این رو اگر شما نیز دارای ناخنهایی ضعیف و شکننده هستید میتوانید از این تکنیک استفاده کنید. در این روش، لایههایی متشکل از پودر لمینت در چند مرحله بر روی ناخنها قرار داده میشود و خبری از تیپ و فرمر در این روش نیست. همچنین لمینت ناخن، ظرافیت بیشتری در مقایسه با کاشت دارد و ظاهر طبیعیتری به ناخنهای شما میبخشد. همانطور که گفته شد، این مواد به طور مستقیم روی صدف ناخن قرار میگیرند و آن را کاملا پوشش میدهند. این روش میتواند برای بانوانی که نماز میخوانند کمی سوالبرانگیز باشد که آیا مجاز به انجام آن هستند و حکم این روش از نظر شرعی چیست؟
حکم شرعی لمینت ناخن چیست؟
برای بسیاری از بانوانی که نماز میخوانند و اعمال دینی را انجام میدهند مهم است که بدانند آیا مجاز به انجام لمینت ناخن هستند و آیا این روش برای اعمال دینی آنها از جمله نماز مشکلی ایجاد میکند یا خیر. البته در مقالات قبلی پیرامون لمینت ناخن و وضو مواردی را عنوان نموده بودیم. در این بخش، پاسخ علمای دینی به این سوالات را در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد با این حال میتوانید به منظور اطمینان بیشتر، با دفتر مرجع تقلید خود تماس حاصل نموده و از جواب دقیق آنها مطلع شوید.
پرسش اول – آیا میتوانم با کاور ناخن غسل و وضو انجام دهم؟
آیتالله خامنهای در مورد حکم انجام فرایض دینی با کاور ناخن فرمودهاند هیچگونه مانعی برای غسل و وضو نباید وجود داشته باشد و باید کاملا برداشته شود. در صورتی که قادر به انجام این کار نباشید باید اعمال دینی را به صورت جبیره انجام دهید. یعنی با دست مرطوب، روی مانع را مسح بکشید.
درباره حکم این کار، آیتالله خمینی فرمودهاند ناخن مصنوعی باید برداشته شود اما اگر این کار مقدور نیست و برای شخص، مشقت زیادی دارد، باید به روش جبیره، غسل و وضو را انجام دهد.
آیت الله العظمی مکارم شیرازی اعتقاد دارند اگر ضرورت به انجام این کار وجود دارد و به دلیلی، امکان برداشتن مانع (ناخن مصنوعی) وجود نداشته باشد، غسل و وضو باید به صورت جبیره انجام گیرد.
به فرموده آیت الله بهجت اگر در جایی از بدن، مانعی برای غسل یا وضو وجود داشته باشد که برداشتن آن دارای مشقت غیر قابل تحملی برای فرد باشد وظیفه فرد انجام تیمم است.
آیت الله العظمی شبیری زنجانی در مورد حکم این امر میفرمایند اگر در محل وضو یا غسل، مانعی چسبیده باشد که برداشتن آن دارای مشقت غیر قابل تحمل و غیر ممکن باشد، شخص باید تیمم کرده و به صورت جبیره نیز، بنابر احتیاط مستحب عمل نماید.
آیت الله وحید خراسانی این امر را حرام دانسته و اعلام کردند که اعمال فرایض دینی از جمله حج، نماز، روزه و غسل با این کار باطل است.
به طور کلی باید گفت هر مانعی که دارای جرم باشد و مانعی در مسیر رسیدن آب به اعضای بدن در هنگام غسل و وضو باشد، باید برداشته شده و انجام فرایض دینی با آن صحیح نیست و منجر به بطلان نماز میگردد. در صورتی که مشقت برداشتن این مانع، غیر قابل تحمل باشد میتوان تیمم کرده و یا به شیوه جبیره عمل نمود.
پرسش دوم – آیا کاور ناخن یا ناخن کاشت شده، در حکم زینت است و باید از نگاه افراد نامحرم پوشانده شود؟
پاسخ این سوال بر عهده شخص تکلیفکننده است و باید از مرجع تقلید پرسیده شود اما پاسخ برخی علمای دینی به شرح زیر است:
به اعتقاد آیتالله خامنهای، تشخیص این امر به عهده شخص مکلف است.
آیت الله العظمی مکارم شیرازی فرمودهاند چنانچه زینت مفسده نباشد، نیازی به پوشاندن آن نیست.
آیت الله العظمی سیستانی فرمودند اگر شخص مکلف یقین داشته باشد که ناخن کاشت شده حکم زینت را دارد باید آن را بپوشاند.
آیت الله العظمی نوری همدانی نیز میفرمایند اگر در حکم زینت باشد، باید آن را از نگام نامحرم پوشاند.
ریموو کردن لمینت ناخن در منزل
با علم به اینکه میبایست پیش از انجام اعمال دینی، کاور ناخن را بردارید، نحوه ریموو کردن لمینت ناخن در منزل را به شما آموزش میدهیم. برای این کار به استون صد در صد، پنبه و ورقه فویل نیاز دارید و انجام آن در حدود 30 دقیقه طول خواهد کشید.
ابتدا پنبه را کاملا آغشته به استون کنید. این اندازه باید کاملا مناسب باشد تا تاثیرگذاری بهتری داشته باشد.
به تعداد انگشتان دست، ورقههای فویل را در اندازههای مناسب برش دهید.
پنبه آغشته به استون را روی ناخنها قرار داده و فویل را به دور انگشت خود بپیچید.
به مدت 20 دقیقه صبر کنید و سپس ناخنها را چک کنید. اگر لمینت ناخن، با برداشتن فویل جدا نشد، 10 دقیقه دیگر نیز صبر کنید.
پس از این مدت، فویل و پنبه را به آرامی از روی ناخن بلند کرده و مطمئن شوید که مواد به طور کامل پاک شده باشند.
به منظور پاکسازی کامل سطح ناخن و فرمدهی آنها، از یک سوهان دستی استفاده کنید و به آرامی روی ناخنها بکشید. توجه کنید این کار باید با حداقل فشار انجام گیرد.
جمعبندی
لمینت ناخن برای آن دسته از بانوانی که به هر دلیل دارای ناخنهای بدفرم، ناهموار، آسیبدیده یا شکننده هستند میتواند یک روش ایدهآل برای بهبود زیبایی دستانشان باشد. برای افرادی که مقید به انجام اعمال دینی هستند دانستن آنکه حکم شرعی لمینت ناخن چیست؟ میتواند بسیار راهگشا باشد چرا که این افراد تمایل دارند بدانند آیا مجاز به انجام این کار هستند یا خیر. در این مقاله، پاسخ این پرسش را از چند مرجع تقلید مورد قبول در اختیار شما عزیزان قرار دادیم. در صورتی که هنوز در مورد این امر مردد هستید میتوانید با دفتر مرجع تقلید خود تماس حاصل نمایید.